Tudományos Szépség blog

mert a tudomány izgalmas, a bőrápolás pedig lehet szórakoztató is!

A blogról

Sziasztok! Salomé vagyok. Ez természetesen nem a polgári nevem, de régen ezt a nevet használtam az interneten és ez maradt a wordpress felhasználónevem is.

21616295_10213991341401409_81926059917408493_n.jpg

Minősítettek már “jóféle bolondnak” és kár is lenne tagadni: hipomán vagyok és ami érdekel, azt általában megszállottan kutatom. Egész életemben orvos és tanár akartam lenni, s ezeket az álmaimat valóra is váltottam. Mindig voltak ettől független hobbijaim, ez a blog is egy közülük – ugyanakkor kétségtelenül áthatja a tudományos szemlélet és a magyarázási “kényszerem”.

2016 decemberében kipattant a fejemből az ötlet: sok év után újra saját blogot kéne indítani, ahol az ázsiai szépségápolásról megszerzett tudásomat megoszthatom veletek. Sokáig gondolkoztam a pontos koncepción és mivel orvos vagyok, mindenképpen szerettem volna az evidence based vonalat képviselni. Ne feledjétek azonban, hogy nem kell mindent halálosan komolyan venni, számomra a bőrápolás a mókáról is szól, úgyhogy nem csak high-tech, bombabiztos termékeket próbálok ki, szeretek az ismeretlenben bóklászni és utánaolvasni mindenféle különlegességnek.:) Mindig is kilógtam kicsit a sorból, én már megszoktam, ti se akadjatok fenn rajta.:)  Ez nem a PhD-m, hanem a szabadidős elfoglaltságom. Az infotainment nem egyszerű műfaj, ha valami nem világos vagy félreérthető, kérdezz, sokat számít a visszajelzés!

Ez nem egy bőrgyógyász blogja! Nem helyes orvosi tanácsokat osztogatni, távolból diagnosztizálni és terápiát javasolni – ezt semmiképp se várjátok tőlem!! Az orvosi ellátás leginkább szakellátás és szakvizsga nélkül felügyelet híján nagyon szűk az a mozgástér, amin belül etikusan oszthatom az észt.

Éppen ezért ez a blog csak az átlagember bőrápolásával fog foglalkozni, azzal viszonyt terveim szerint komolyan!

A jelenlegi terveim szerint háromféle bejegyzés lesz:

  • Tudományosabb hangvételű, ismeretterjesztő
  • Ázsiai szépségápolással foglalkozó, termékvéleményező, összetevőelemző
  • Skintertainment jellegű, személyesebb, filozofálóbb vagy lazább hangvételű

Ami nem lesz:

  • Áltudomány
  • Olyan terméktesztek, aminek az alanyát kétszer se kentem fel az arcomra (tesztelési idő min. 1 hónap)
  • Olyan szponzorált termékek tesztjei, amiket száz másik blogon megtaláltok

Remélem mindenki talál kedvére valót!:)

A szponzorációkrók

Ha egy terméket nem a saját pénzemen vettem, mindig feltüntetem, hogy a márkától vagy esetleg egy webshoptól kaptam-e. Le szoktam írni, hogy mennyi időm jutott a tesztelésre. Csak olyan szponzorációt fogadok el, ahol előre letisztázzuk, hogy milyen termékeket kapok és nincsenek szoros határidők.

Szívesen veszek részt tartalomgyártásban illetve termékfejlesztésben is, illetve megbízásként szívesen vállalok olyan feladatokat, amelyeket a blogolás keretében is végzek.

Elérhetőség: salome1789 kukac gmail pont com

Még egyszer leírom: a blogom semmilyen típusú orvosi tevékenységgel nem áll kapcsolatban.

Ettől függetlenül az egészséges életmódra való törekvésre mindenkit orvosként is bíztatok, de ezt kérlek ne keverjétek össze hivatalos orvosi tanácsadással.