A blogról

Sziasztok! Salomé vagyok. Ez természetesen nem a polgári nevem, de régen ezt a nevet használtam az interneten és ez maradt a wordpress felhasználónevem is.

21616295_10213991341401409_81926059917408493_n.jpg

Minősítettek már “jóféle bolondnak” és kár is lenne tagadni: hipomán vagyok és ami érdekel, azt általában megszállottan kutatom. Egész életemben orvos és tanár akartam lenni, s ezeket az álmaimat valóra is váltottam. Mindig voltak ettől független hobbijaim, ez a blog is egy közülük – ugyanakkor kétségtelenül áthatja a tudományos szemlélet és a magyarázási “kényszerem”.

Kövess az instagramon! 

2016 decemberében kipattant a fejemből az ötlet: sok év után újra saját blogot kéne indítani, ahol az ázsiai szépségápolásról megszerzett tudásomat megoszthatom veletek. Sokáig gondolkoztam a pontos koncepción és mivel orvos vagyok, mindenképpen szerettem volna az evidence based vonalat képviselni. Ne feledjétek azonban, hogy nem kell mindent halálosan komolyan venni, számomra a bőrápolás a mókáról is szól, úgyhogy nem csak high-tech, bombabiztos termékeket próbálok ki, szeretek az ismeretlenben bóklászni és utánaolvasni mindenféle különlegességnek.:) Mindig is kilógtam kicsit a sorból, én már megszoktam, ti se akadjatok fenn rajta.:)  Ez nem a PhD-m, hanem a szabadidős elfoglaltságom. Az infotainment nem egyszerű műfaj, ha valami nem világos vagy félreérthető, kérdezz, sokat számít a visszajelzés!

Ez nem egy bőrgyógyász blogja! Nem helyes orvosi tanácsokat osztogatni, távolból diagnosztizálni és terápiát javasolni – ezt semmiképp se várjátok tőlem!! Az orvosi ellátás leginkább szakellátás és szakvizsga nélkül felügyelet híján nagyon szűk az a mozgástér, amin belül etikusan oszthatom az észt.

Éppen ezért ez a blog csak az átlagember bőrápolásával fog foglalkozni, azzal viszonyt terveim szerint komolyan!

Kövess Facebookon, ahol számos bőrápolással kapcsolatos tartalommal várlak!

Amit a blogon találsz:

  • Tudotos bőrápolás, rétegezős bőrápolási rutin (tíz lépéses koreai rutin, ha úgy tetszik).
  • Tudományos alapú kozmetikai összetevőelemzés.
  • Népszerű koreai és klasszikus gyógyszertári márkák illetve magyar kozmetikumok terméktesztjei.
  • Újdonságok a kozmetológiában és a bőrgyógyászatban, ismeretterjesztés jelleggel. Biológiai alapok, hogy ne a levegőbe beszéljünk!
  • A bőrünk állapotának összefüggése az általános egészségi állapotunkkal (a táplálkozás és a bőr kapcsolata).
  • Személyes bejegyzések, kihegyezve a vásárlás pszichológiájára.

Ami nincs:

  • Áltudomány
  • Olyan terméktesztek, aminek az alanyát kétszer se kentem fel az arcomra (tesztelési idő min. 1 hónap)

A szponzorációkrók

Csomagokat csak előzetes egyeztetés esetén fogadok el. A legideálisabb az, ha egy adott termékpalettából én választhatom ki azokat a darabokat, amelyeket hitelesen tudok képviselni a blogomon és a kapcsolódó felületeken. (Elsődleges az összetevőlista és az, hogy jelenleg mit tudok beépíteni a rutinomba.)

Szívesen veszek részt kreatív projektekben, tartalomgyártásban illetve termékfejlesztésben egyaránt. A külső felületen megjelent írásaimat itt szedtem össze.

Elérhetőség: salome1789 kukac gmail pont com

_______________________________________________

Még egyszer leírom: a blogom semmilyen típusú orvosi tevékenységgel nem áll kapcsolatban.

Ettől függetlenül az egészséges életmódra való törekvésre mindenkit orvosként is bíztatok, de ezt kérlek ne keverjétek össze hivatalos orvosi tanácsadással.