Mire jó a zöldtea a kozmetikumokban? “Camellia Sinensis” az INCI-ben!

Olyan gyakori összetevő, szinte szégyen, hogy még nem volt róla szó a blogon!:) Vegyük hát végig, hogy miért ennyire népszerű a zöldteakivonat a különböző krémekben és szérumokban! Mi az az epigallocatechin-gallate? Rövidebb nevén EGCG. Ez a zöldtea kivonatának legértékesebb része, amelyet a legtöbb kozmetikumban megtalálhatunk. (A pajtásai kicsit rövidebb névvel rendelkeznek, de hasonlóak: epicatechin, epigallocatechin … Bővebben: Mire jó a zöldtea a kozmetikumokban? “Camellia Sinensis” az INCI-ben!